Tuesday, 21 January 2014

Come & Try this....U will never REGRET!!! :)

http://www.theweeklypay.com/index.php?share=350189

u olz....ape salahnye try sumting new in our life kan??it doesn't mean the new thing in your life is something weird to be trusted on....tp why not give urself a chance to tgk the condition of one thing tu...aku pon suke2 je register kat link that hv been promoted by my fren ni...hmmm so far mmg i didn't kuar any cents of mine...malah when i checked my account...it increasing day by day...thank you for not tipuing me from the first u introduced this thing to me...we have no limit on this program...i mean, takdelah kate kalau arini tak register, in case lagi sebulan baru terasa nak register, bende ni dah tutup...no...it open on and on...so, no force to u guys....u can give a try n just wait n see....hope to get the result with a smile......insyaALLAH


~Marissa Mirza~

Monday, 23 July 2012

Salam Ramadhan



Assalamualaikum dan Salam sayang dari AJA-ADI-HAKIM

Syukur alhamdulillah, bulan yang penuh keberkatan, BULAN RAMADHAN AL-MUBARAK kini kembali bersama kita...syukur dipanjatkan ke hadrat Ilahi kerana atas izin-Nya, tahun ini dapat lagi kite bersame2menjalani ibadah puasa dan berterawikh jugaaaaa.....harap2 tak dapat penuh pun, dapat > half of sebulan pon da kire seronok bebenorrr....

Kesian hakim mirza....hari ni da hari ke-3 puasa, hakim mcm nak demam.tadi abahnye bawak pegi klinik n bile doc da cek,he's fine n nothing bad happen to him (as maknye da risau takut sakit mate, demam n so on...). tapi pas buke puasa tadi, suhu badan mcm naik kejap turun kejap....nasib baiklah ubat demam n thermometer as ordered by doc da ade sume kt rumah....mak n abah will always get ready to anything happen to you tau hakim mirza ku sayang....maklum laa, hakim still remember tak yg hakim pernah warded for one night at PPUM because of the demam sawan...mak n abah mintak maaf byk2 sebab lambatttt bawak hakim pegi klinik pada tarikh tu...kami mmg niat nak bawak hakim pegi klinik (even though ubat sume da bagi n still ade di rumah)....tp malang mmg tak berbau, hakim terkena sawan before we entered the lift tau sayang mak....syukur alhamdulillah semua da selesai...n hakim pon semakin hari semakin sihat......mudah2an apa yg hakim rasa (tak best badan) pada hari ni akan beransur baik dan baik....come on hakim, fight hakim fight!!!!hakim kan umpama kamen rider utk mak ngn abah.... we love u so much......from the bottom of our tak broken heart tau sayang mak!



Diam tak diam da almost one year aku bekerja di Jabatan Kesihatan Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur & Putrajaya.....alhamdulillah, i'm hepy here..tak mcm kat sane dulu...penuh dengan hasad dengki dan ngumpat mengumpat~seronok gamaknye hidup mengumpat hal orang lain....biar laaaa org2 macam tu hidup dengan alam bangang diorg tu...celik2 mate, nak cari khilaf orang, celik2 mate nak cari cela orang...sepatutnye sebagai seorg kawan, sebagai seorg yg lebih dewasa, dan sebagai seorg ISLAM, kite perbetulkanlah mane2 kekurangan atau kelemahan kawan2/kenalan2 kite tu dengan cara yg berhemah...bukan cakap2 belakang!seronok setan2 keliling kite, bile kite memilih jalan utk mengumpat, dari memilih jalan utk memperbaiki kesilapan dan kekurangan kawan kite tu....jgn berkira sangat dengan balasan, kerana lambat laun segala kebaikan yg kite buat tu, walaupon sebesar hama pasti akan dibalas....entah2 lagi besar bentuk balasan yg kite terime tu nnt.kite pon tak sangka n hanya ALLAH SWT jualah yg MAHA MENGETAHUI....

Hari demi hari, aku makin deborrrr....pasal keje pon ye! sbb ari isnin depan, kene handle 3 sebutharga nak kene bukak serentak pada waktu yang sama, n pada tarikh yg sama...mintak2laaa semua geng2 pembuka sebutharga tu nanti baik budi pekerti dan etikanye....insyaALLAH.....tapi, ape yg paling mendebooorrrrkan ambo nih, adalah result exam sem 2 da nak tubik doh!demo nih royak pada 3/8 tu nnt mako, tubiklah resultttt.....siap emel lagi tu,mcm sem lepas....mudah2an sem ni dapatlah aku beroleh keputusan yang cemerlang yang mampu menambahkan lagi semangatku dalam melengkapkan impian hidupku ini...insyaALLAH....now ni, tgh sem break...so dapatlah spend more time with my lovely hakim mirza...very the active boy...gamaknye minum dutch lady mmg jadi mcm ni ke??hehehhehe.....bagus hakim bagus!mak loves who u're now even tomorrow  n ever.....be my boy always n forever okay my sweetheart hakim mirza.....

May our journey to success will always be blessed by HIM.....love u all babes~

Mudah2an di bulan yang barakah ini, dapatlah sama2 kita memantapkan diri kite masing2 baik dari segi kehidupan kite dalam bekeluarga, dalam berkawan (di tempat kerja atau di mana2 jua) dan dalam kite menjalani cara hidup kite sebagai seorg muslim....semoga kite mampu mencapai keredhaan ALLAH SWT.... insyaALLAH

~AJA@ADI@HAKIM luv Forever~

Friday, 25 November 2011

Community Service @Rumah Anak-anak Yatim Hulu Langat

Assalamualaikum, salam Maal Hijrah...

Ape kabar semua?hope sume pon sihat n all the daily routines will be as smooth as planned...Well, da lame bebenore tak menulis kat blog sndre ni.maklum laaa....mmg it's better for me to more focus on my daily works kat opis tu (yg takan abeh pon kalo balik pkl 10pm everyday...), kat umah sbg mak hakim techenta wife abg tecayang n oso utk my classworks...back to school la sangat...hehhehehehehhe....blogging is not my 1st priority now....kalau free time baru lah leh nak berblog!tp kalo tgk blog org pun, tak dan nak mengomen2...hehhehehehe...what a 'busy buat sendiri' life...


hari ni kawan2....i feel so tak sabar nak ke Rumah Anak2 Yatim Al-Taqwa Felda Semungkis, Hulu Langat... this is a part of our class assignment to do a community service...thanks so much to all the committee members of our MGT CS group....maklum laaa,mane tak terujanye nak tgk adik2 kite yg sblm ni trauma dgn kejadian tanah runtuh yg menimpa sahabat2 baik mereka....ade yg tak lena tidur terkenang kat mangsa2 yg merupakan rakan seperjuangan mereka dalam menimba ilmu....malah ade jugak di kalangan mereka yg trauma...kesiannnn sgt!semoga doa kami, rakyat Malaysia, akan dimakbulkan oleh-Nya...

hari ni mengikut plan nye kite akan ade sukaneka, solat berjemaah, n oso ade abang2 in-team datang utk menggembirakan adik2 kite tu, di samping (maybe) nak memberi sedikit semangat kpd mereka...biar mereka tahu, bahawa mereka tidak keseorangan dalam menempuh hari2 mereka...kami,sentiasa ada utk mereka....adik2, sesungguhnya Allah menguji hamba2-Nya itu kerana Dia tahu kita mampu menghadapinya....kami sayang adik2....


Wassalam....smg CS kami memberi sinar kegembiraan utk adik2 ini....InsyaALLAH
coretan duka tragedi

Thursday, 14 July 2011

Hepy bertemu sedih....Sedih kembali hepy jua akhirnyeee~

Selalu senyum tu bukan maknenye seseorg tu takde masalah.namun,kalo jarang senyum pulak bukan semestinye org tu tgh cacamarba...mungkin mmg itulah style die....biasalah,kehidupan laaa katekan.kite mmg takan dapat nak puaskan hati semua org kan?kadang2 pada kite,kite da buat sehabis baik da pon...tp pada org itu masih blom cukup nak puaskan hati die...atau mungkin PHD da kuasai diri???mmmm....malas lah nak curiga kat org!tp lame2 mcm nampak pulak hakikatnye....

Takde yang lame,takan mungkin ada yg baru....tade org tua,mane nak datang org muda kan?....oleh itu,marilah kite same2 saling hormat each other...tak rugi pon.dlm situasi kite bekerja ke,berjiran ke,bersaudara mahupun bekeluarga (etc....byk lg cthnye ponnn...)selalu kite yg mude ni diigtkn respect senior/yg lebih tua/org lama...yes we can...ofcoz we can....tp ape perasaan dan tindakan kite bile org tua sendiri tak dapat nak buktikan ape yg die harapkan dari kite yg lebih muda dari mereka......????jauh di sudut hati,ternyanyi2 lagu tema drama "ANNISSA" tu....SERIBU SESALAN....mmmm...cube menggeme2 hayati lirik die nih:-
 
Ku susuri malam ini
Yang tidak berbintang
Sunyi sepi
Juga rembulan
Dah menghilang
Dalam kelam ku sendiri

Ku mencari hembus bayu
Yang selalu berbisik madah rindu
Kini membisu dalam sayu
Tidak ku temu suaramu

Kekasihku di jalanan yang berliku
Di saat ku perlukanmu
Tertutup jua segalanya terhadapmu
Di sini ku tersedu-sedu

Setelah cinta pergi
Ku mengusung duka ini diiringi

Kisah janji dimungkiri lagi
Kekasihku di jalanan yang berliku

Di saat ku perlukanmu
Tertutup jua segalanya terhadapmu
Di sini ku tersedu-sedu

Setelah cinta pergi
Ku mengusung duka ini diiringi
Kisah janji
Dimungkiri....Dimungkiri
 

Sia-sia ku
Mencintaimu
Setia padamu
Percayakanmu
Sebak dadaku
Retak hatiku
Luka jiwaku
Dihiris pilu

Sia-sia ku
Mencintaimu
Setia padamu
Percayakanmu
Sebak dadaku
Retak hatiku
Luka jiwaku
Dihiris pilu

Beribu sesalanku...


Bebenornye byk lagi teman nak kongsi...maklumlaa sharing is caringgggg kan????hehehehhee.....tata titi tutuuuuu

Wednesday, 13 April 2011

Tupperware 01.04.11-14.05.11





















Call me kalau berminat...harga boleh diskas!baekkk punye ok frenzzz....mmmuuuahhhhhhh~

Wednesday, 6 April 2011

SMK Datok Lokman

"Welcome to SMK Datok Lokman!" kataku kepada diri sendiri....hehehhehee...ni first week aku kt SMK Datok Lokman...so far so syukur alhamdulillah.....

Untuk seminggu pertama ni, aku dapat rase byk baiknye aku dok sini....da best yg aku ngn abg paling suke adalah pagi2 jalan ke sini tak teruk jam nye....kirenye,aku kuar pkl 7am,aku leh sampai skola 7.30am...very da awal ok!abg pulak,lepas anto aku,die leh sampai pat keje die dalam 7.45am gitu.....maka,mmg dari segi mase kami amat2 laaa puas hati!pagi tadi,lagi awal!kami kuar pkl 6.45am...sampai skola 7.11am....umang aihhhh!!!ape lagi???sapdek la dulu.....errkkkk,alhamdulillah...mase mule2 lapor diri,aku ckp ngn pengetua nak pilih 8.30am-5.30pm waktu keje aku!tp bile tgk keadaan yg sgt best mcm ni..aku tukor laaa 8.00am-5.00pm~~~hehehhehee......

Kalau dari segi kerja pulak,mmmmm.....inilah yg paling aku idamkan,dan amat sokmo aku bayangkan selama ni!~~~KERJA TUNGGU AKU,BUKAN AKU TUNGGU KERJA~~~yes!yes!yes!akhirnye aku jumpe jugak kt sini....kat kg pandan rupenyeee...hahahhahaajacun...ayat paling klise kite (atau mungkin aku je kot) selalu dengar ialah---> "Kalau tak faham,tanya...jangan senyap je.Orang tak tau ape yg awak tak faham."dan opkos jwpn balas adalah "OK." "Baiklah." kan?kan?kan?walopun begitu....ayat ni lah pembuka kepada kejayaan seseorg insan tu....supaya kite tak menjadi manusia yg bodoh sombong, mahupun kedekut ilmu....ilmu yg sedikit,walopon umpama setitis air,kalau dikongsi....manisnye dapat dirasa sepanjang masa......begitulah hendaknye!

Oleh itu,pada diri aku ni hah...keje elok2...pegi keje untuk buat keje,bukan untuk buat hal!hahahaha.....go AJA go!!!!!!!!!!